Skaldjurstårta

Snabbjobbad lyxförpackning!!

Väldigt lätt. Vansinnigt gott.

Say no more.......

Skaldjurstårta

Botten

150 g smör

250 g kavring

150 g digestivekex

    Fyllning

    300 g handskalade räkor

    300 g kräftstjärtar

    5 dl crème fraiche

    0,5 dl hackad dill

    5-6 gelatinblad, blötlagda 5 min i kallt vatten

    salt & peppar

    Smält smöret. Mixa kavringen och kexen i en mixer. Tillsätt det smälta smöret lite i taget tills det blir en lagom konsistens på botten. Tryck ut bottenmixen ca 0,5 cm tjockt i en pajform. Hacka skaldjuren i mindre bitar. Blanda skaldjur, 4 dl crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull tillsammans med 1 dl crème fraiche. Rör ner den smälta blandningen i smeten, rör om ordentligt. Häll därefter ner smeten i pajformen och ställ in den i kylen tills den stelnat.

    Dekorera förslagsvis med handskalade räkor, citron, dill, löjrom eller färska blommor efter tycke och smak.

    Gillar

    Kommentarer

    Skriv kommentar...
    IP: 82.99.3.229