Sesamsnittar  

När jag var liten hände det att vi gick till en grekisk butik och köpte ”Halva’s”. För er som inte vet, är det som en blandning av sesamkaka och godis. Såååå gott! Något annat som vi också åt mer av förr, var sådana här tunna sesamkakor som ligger ihoppackade i ett litet paket. Också väldigt goda. Summa summarum: sötsaker med sesam är väldigt, väldigt gott! Så när jag hittade en övergiven burk tahini i skafferiet tänkte jag att det var läge att testa att baka sesamsnittar. Det blev ett lyckat test! Extra glad över att äldsta sonen också blev väldigt förtjust!!! Mums! Mums! Mums!

Sesamsnittar

175 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

ca 2 dl tahini (sesampasta)

3 msk sirap

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 ägg

Sesamfrön

Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Rör ner tahini och sirap. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt och knåda ihop till en jämn deg. Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och pensla med uppvispat ägg med lite vatten i. Strö över sesamfrö och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 15–18 min tills längderna är gyllenbruna. Låt svalna något och skär dem sedan i diagonala snittar. Låt kallna.

Gillar

Kommentarer