Sensommar 🍁 och krĂ€mig svamppasta

Hello!

Är tillbaka i verkligheten efter lĂ„nghelg och lite födelsedagsfirande. Aningens förkylt har det varit och visst horisontallĂ€ge men pĂ„ det stora hela har det varit vĂ€ldigt bra! Avslutade förra ”halvstruliga” jobbvecka med en girl’s night out... lĂ„ter ”hippare” Ă€n vad det var. Inte sĂ„ mycket ”sex in the city” utan lugnt och trevligt med mycket politiksnack! Som sig bör vill tillĂ€ggas! SĂ„ hĂ€r i valtider!!

9:e september it is!!

Lördag och mysig skogspromenad. Jag hade hört nÄgonstans att en vecka efter regn kommer svamp!! Och efter förra helgens skyfall var min tanke att vi skulle mötas av en fantastisk svampÀng. Men tji fick vi. Det verkar som om det tar lite lÀngre tid för svampen att vÀxa till. BÀttre lycka denna helg!

Inspirerad av skogens början till höstfÀrger fick jag istÀllet sÄdan lust att mysa till det lite pÄ balkongen. SÄ dÄ fick det bli en liten tur till bauhause....

Fick span pÄ dessa smÄ lustigheter...

Dock fick de stanna i butiken. Aningens för ”artificiella” för min smak.

IstÀllet fick lite Ljung och krysantemum följa med hem och förgylla vÄr lilla hörna.

HĂ€rligt nĂ€r det tycks vara fler som uppskattar förnyelsen och lite höstligt balkongmys ❀

Vid skogslig svamptorka fÄr man leta i skÄpen och blötlÀgga den torkade svampen som man sjÀlv sparat i ett skÄp!

KrÀmig Svamppasta

Svamp

1 Liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1 pkt bacon

1 grönsaksbuljong

Ca 3 dl Imat (eller annan grÀdde)

Pasta

Ruccola

Smör el rapsolja (att steka i)

Salt & peppar

Koka pastan enligt anvisning. Hacka löken och skÀr bacon och eventuellt svampen i mindre bitar. FrÀs lök och bacon i lite valfritt fett och tillsÀtt svampen. TillsÀtt buljong och grÀdde och smaka av med salt och peppar. SpÀd eventuellt med lite av pastavattnet om det behövs. HÀll av pastan och blanda den med svampsÄsen. Servera med ruccola och parmesan.

Gillar

Kommentarer