Semmelkaka

Än så länge har jag inte hunnit smaka på någon riktig semla i år men i helgen blev det en variant. Bakad med samma princip som Tigerkakan förra helgen.....
Mums! Mums! Mums!
Semmelkaka
200 gram smör
4 ägg
4 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
200 gram mandelmassa
ev några droppar bittermandelolja
Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en springform med bakplåtspapper. Smält smöret och pensla formens kanter med lite av det smälta smöret. Vispa ihop ägg och socker. Häll i smöret i äggblandningen tillsammans med vetemjöl och salt. Blanda smeten jämn och smidig och dela upp den i två skålar. Riv mandelmassan och blanda i den ena skålens smet. Tillsätt eventuellt några droppar bittermandelolja. Smaksätt den andra hälften smet med kardemumma. Klicka ut smeten om vartannat, kardemummasmet/ mandelmassa-smet i formen med en stor sked. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.
Servera med vispad grädde och rostad flagad mandel.



Gillar
Kommentarer




