Semmelkaka

Än så länge har jag inte hunnit smaka på någon riktig semla i år men i helgen blev det en variant. Bakad med samma princip som Tigerkakan förra helgen.....

Mums! Mums! Mums!

Semmelkaka

200 gram smör

4 ägg

4 dl strösocker

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 tsk kardemumma

200 gram mandelmassa

ev några droppar bittermandelolja

Sätt ugnen på 175 grader. Klä botten på en springform med bakplåtspapper. Smält smöret och pensla formens kanter med lite av det smälta smöret. Vispa ihop ägg och socker. Häll i smöret i äggblandningen tillsammans med vetemjöl och salt. Blanda smeten jämn och smidig och dela upp den i två skålar. Riv mandelmassan och blanda i den ena skålens smet. Tillsätt eventuellt några droppar bittermandelolja. Smaksätt den andra hälften smet med kardemumma. Klicka ut smeten om vartannat, kardemummasmet/ mandelmassa-smet i formen med en stor sked. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.

Servera med vispad grädde och rostad flagad mandel.

Gillar

Kommentarer

trettiofyran
trettiofyran,
Låter godare än den traditionella semlan! Är ju nästan mandelmassan o grödden som ör godast 🤗 Fin du har gjort den! Ska nog testa den 👍😃
nouw.com/trettiofyran
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men mums så gott det ser ut och låter! Måste verkligen prova göra en själv! 😃
nouw.com/emmeliesehlin
beattriicee
beattriicee,
Men mums vad gott!! 😍
nouw.com/beattriicee
soulcenteredliving
soulcenteredliving,
Wow vad gott, detta ska jag testa!
nouw.com/soulcenteredliving
maoliin
maoliin,
Så gott, måste testa! 😍
nouw.com/maoliin