Semmelglass

Jag är väldigt förtjust i "semmelkombinationen" - kardemumma, mandel och grädde. Då andra verkar vara mer förtjusta i att ändra smaken på själva semlan ligger mitt intresse mer i att få fler saker att smaka just semla.

Så när det dyker upp saker som semmel-gröt, semmel-smoothie, semmel-drink så är jag väldigt nyfiken på att smaka! Här om veckan dök det t.ex upp semmelglass på matplatsen. Och jag var inte sen att prova och OJ! vad gott det var!!! Jag drog på lite mer kardemumma och dubblade mängden mandelmassa. Topnotch!! Mumsfillibabba!

Semmelglass

1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 tsk nystött kardemumma
200 g riven mandelmassa

rostade mandelspån

Häll grädde och kondenserad mjölk i en skål och vispa fluffigt. Rör ner kardemumma, vaniljsocker och mandelmassa. Häll över i en burk och strö över lite mandelspån. Täck med ett lock eller plastfilm och frys in, minst 6 h men gärna över natten. Låt stå i rumstemp en liten stund innan den skopas upp så den tinar något.


Gillar

Kommentarer

MAJALUNDSTRM
MAJALUNDSTRM,
Lät och ser otroligt gott ut!
nouw.com/majalundstrm
Almicious
Almicious,
Ser fantastiskt gott ut! Älskar också just själva semmelkombinationen!
nouw.com/almicious
Sabinakj
Sabinakj,
men wow, det ser och låter helt fantastikt ut!
nouw.com/sabinakj
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Alltså galet vad gott det ser ut och låter!! Måste verkligen testa detta!
nouw.com/emmeliesehlin
Theresejansson
Theresejansson,
Vilken underbar kombination 😍
nouw.com/theresejansson
OutOfOffice
OutOfOffice,
Det vattnas i munnen redan nu! mums. Tack for receptet och detta måste testas 😃
nouw.com/outofoffice