Salt kola- & chokladcheesecake (no bake)


Snabb, enkel och vansinnigt god!!!!!


Salt kola & chokladcheesecake

200 gram digestivekex

100 gram smör

0,5 dl kakao

300 gram dulce de leche

1 tsk salt

100 gram mörk choklad

1 tsk snabbkaffepulver

5 dl vispgrädde

500 creme cheese

2 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

3 dl creme fraiche

Smält chokladen tillsammans med kaffepulver och 1 dl grädde i micro eller över vattenbad. Låt svalna. Mixa kex, smör och kakao tillsammans och pressa ut blandningen till botten i en form med löstagbar kant. Ha med fördel bakplåtspapper i botten först. Vispa ihop färskost, vaniljsocker, florsocker och creme fraiche. Vispa resterande grädde och vänd i färskostblandningen. Rör dulce de lechen mjuk och blanda i salt. Täck kexbotten med hälften av färskostblandningen. Skeda över stora klickar av chokladröran och den saltade dulce de lechen. Täck sen allt med resterande färskostkräm. Använd en sked eller palettkniv för att göra virvlar i choklad och kolaklumparna som snurras upp i färskostblandningen i cirklar. Låt stå i kylen 4-6 timmar eller över natten.

Mums!

❤️



Gillar

Kommentarer