Saknaden av ett litet snökaos....

Snön är tillbaka!!!

Om än tillfälligt, plusgrader och blötsnö.... så är det iallafall mysigt vitt ute igen.... och jag måste erkänna att jag faktiskt saknar det tidigare snökaoset som rådde för några veckor sedan en smula. ;)

Vet inte riktigt om jag tycker likadant imorgon, när jag iförd hel tomtemundering ska halka runt på Stockholms gator men ändå... Just nu känns det härligt att sitta med en kopp kaffe och gofika och titta ut genom fönstret och uppleva att man bor i en liten snöglob.

Blåbärsmuffins

4 dl Vetemjöl

2 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1 tsk Salt

2 tsk Bakpulver

25 gram Smör

1,5 dl Mjölk

1 Ägg

2 dl frysta Blåbär

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i det smälta smöret, ägget och mjölken och rör sist försiktigt i de frysta blåbären. Fördela i muffinsformar eller bred ut i en mindre långpanna. Grädda i ugnen i ca 18-20 minuter.

Servera med vispad grädde.

Snöglob

Blötlägg gelatinblad i vatten. Blås upp små ballonger. Smält de blötlagda gelatinbladen i lite vatten och låt svalna en smula. Doppa sedan ballongerna i gelatinsmeten och låt torka till nästa dag. Sätt en tejpbit på ballongen och stick försiktigt hål genom tejpbiten så att luften sakta går ur ballongen. Klipp försiktigt till gelatin-globen och anpassa en muffins till formen. Bred på grädde och strössla eventuellt snöströssel över grädden. Placera en figur på grädden och avsluta med gelatin-globen. Klä muffinskanten med sugerpaste eller marsipan.


Gillar

Kommentarer