Saffranspannacotta

Saffranspannacotta är en helt perfekt ju(v)lig dessert om man ska bjuda många till jul!

Den är dessutom väldigt, väldigt lätt att åstadkomma. Piffar man med färska bär och kanske en kvist citronmeliss eller mynta ser den dessutom väldigt lyxig ut. Tycker man att det känns mäktigt med en gräddbaserad efterrätt efter all julmat kan man göra minivarianter. Personligen tycker jag nästan alltid att det är ett bra alternativ. Vill man kan man även byta ut en del av grädden till en lite friskare yoghurt. Använder man sig av gelésocker blir den dessutom vego.

Saffranspannacotta

4-5 dl grädde

1 dl gelésocker multi

0,5 g saffran

Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull och låt koka upp. Låt koka någon minut och häll sedan upp i önskade formar. Låt stelna. Pynta med förslagsvis färska eller upptinade bär.


Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Guuud vad gott!!!
nouw.com/johannagrahn
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Kan vara något efter juldagens kalkon
nouw.com/stenhagenbettan
sweetwords
sweetwords,