Rostad brysselkål med brynt smör, apelsin och mandel

Julen kan förvisso för de flesta anses vara över men här hemma blir det ikväll ett sista ryck. Har barn som arbetat sig igenom den så kallade julefriden och där det äntligen är dags att få ta vid där andra slutar. Får se hur mycket julmat det blir ikväll dock men stämningen hoppas vi ändå är överhängande. Brysselkålen var hur som helst vansinnigt billig när vi kompletteringshandlade igår och några påsar fick följa med hem och förnya Julbords-resterna.

Rostad brysselkål med brynt smör, apelsin och mandel

500 gram brysselkål

Olivolja

Flingsalt

50 gram smör

1/2 apelsin

1 dl mandel

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa brysselkålen och dela i kvartar. Lägg i en ugnsfast form med olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Hacka mandel grovt och rosta lätt i torr panna. Bryn smöret. Blanda brysselkålen med smör och mandel. Riv över apelsinskal och pressa i saften från en halv apelsin.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229