Rosa bullar till kanelbullensdag!

Rosa rosabandet månad och snart kanelbullensdag.... (4 oktober). Summeringen blir naturligtvis rosa kanelbullar!!!! Och upplevde inte yngsta sonen att smaken påverkades av att bullarna var färgade med rödbeta så tror jag inte att något annan direkt gör det heller.

Mumsfillibabba och tummen upp för dem här!!!!

💞


Rosa Kanelbullar
25 g jäst

2 dl mjölk (havredryck)

0,5 stor eller 1 liten kokt rödbeta

2 tsk stött kardemumma

0,5 dl socker

0,5 tsk salt

1 ägg

75 g rumsvarmt smör (mjölkfritt)

ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

100 gram smör (mjölkfritt)

0,5 -1 dl socker

2 msk malen kanel

1 ägg lätt uppvispat med lite vatten

pärlsocker

Glasyr:

1 msk vatten

Ca 2 dl florsocker

Någon droppe röd hushållsfärg

Smula jästen i en bunke. Mixa mjölken och rödbetan och sila sedan den röda mjölken genom en sil. Häll mjölken över jästen och blanda I kardemumma, socker, salt, ägg och det rumsvarma smöret, skuret i kuber. Tillsätt vetemjölet, men använd bara så mycket som behövs för att degen ska bli fast. Arbeta degen ordentligt. Gärna med maskin. Låt jäsa under duk 1 - 2 timmar, till dubbel storlek. Vispa ihop fyllningen.
Baka ut degen på lätt mjölat bakbord och kavla den till en stor ruta. Bred över fyllningen. Rulla ihop rutan som en rulltårta och skär i cirka 2 cm tjocka skivor eller vik rutan dubbel, skär två centimeter breda strimlor och snurra ihop dem till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och jäs i ytterligare i ca 30 minuter under duk. Pensla med lätt uppvispat ägg blandat med lite vatten och strö över rikligt med pärlsocker och grädda i 225 graders värme i ca 10 minuter eller tills bullarna fått en gyllenbrun färg. Låt bullarna svalna. Blanda ihop glasyr och ringla över bullarna.

Gillar

Kommentarer