Rödbets & Chokladmuffin

Om vi nu ska frossa i Rödbetor så varför inte gå hela vägen? Dessa Chokladstinna Rödbetsmuffin är lite "to die for".... Tillsammans med en en smaskig chokladtopping är vi helt klart hemma! Och eftersom den påstådda supereffekten från rödbetan uppnås efter ca 90-180 minuter efter intagen dos hinner man lugnt smälta maten innan det är dags att ge sig ut och ta ett personbästa i löpspåret ;)

Njut!!


Rödbets & ChokladMuffin

4 dl Strösocker

2 dl Rapsolja

3 Ägg

3 Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

2 msk Kakao

1 msk Vaniljsocker

1 nypa Salt

250 g Kokta Rödbetor

50 g Choklad

Topping

150 g Choklad

1,5 dl Grädde

0,5 dl Sirap

1 msk Kallt Smör

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa Socker tillsammans med oljan och knäck sedan ner äggen. Blanda i alla torra ingredienser. Mixa de kokta betorna. Smält chokladen och blanda i betmixen. Blanda sedan ner betmixen i den övriga smeten och rör ihop till en jämn smet. Fördela i muffinsformar eller i en stor springform. Grädda i ca 25 - 60 minuter beroende på vald storlek. Ta ut och låt svalna. Smält ihop, grädde, choklad och sirap i en kastrull och ha sist i det kalla smöret. Rör till en jämn smet och låt svalna. Rör med jämna mellanrum för att ha koll på konsistensen. Toppa muffin eller kaka med den ljuvliga chokladsmeten och strö eventuellt flingsalt över, alternativt hyvlad choklad eller något annat gott.


Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Vad spännande med rödbetor i 😃
nouw.com/gunnarsonsofie