Risgrynspaj med Saffran & Hallon

Nästa gång du kokar risgrynsgröt så koka en rejäl sats, så har du grunden till denna ljuvligt goda julpaj!

Den är verkligen överraskande god!! Och självklart går det lika bra med köpegröt!!

Risgrynspaj med smak av Saffran

Pajdeg

3 dl vetemj��l

1,5 msk strösocker

125 gram kyskåpskallt smör

Fyllning

75 gram smör

2 ägg

0,75 dl socker

500 gram risgryngröt

1 pkt saffran

1 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl och socker till pajdegen. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga lite med en gaffel i botten. Ställ i frysen ca 30 minuter. Förgrädda skalet i 200 grader i 10-12 minuter. Smält smöret till fyllningen tillsammans med saffranet. Vispa ihop ägg och två tredjedelar av sockret lätt med en gaffel. Rör ner äggsmeten i gröten tillsammans med smöret och vaniljsocker. Bred ut smeten i pajskalet och strö över resten av sockret. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20-25 minuter, till toppen blivit gyllenbrun.

Servera med hallon och lättvispad grädde.

Gillar

Kommentarer

Sophiehelena
Sophiehelena,