Räktårta värd en prinsessa 👸🏻

Är man på Smögen måste man väl äta räkor? Och är det påsk måste man väl äta tårta? Såååå... Tada! Räktårta!!!
Räktårta
12 skivor Landgångsbröd
3,5 dl Majonnäs (gärna egengjord)
750 gram skalade Räkor
1/2 kruka Dill
Salt & vitpeppat
Citronsaft
2 st Gurkor
Pynt
Rädisa
Basilika
Skär bort kanterna på landgångsbrödet och forma till fyra runda tårtbottnar av dem. Hacka räkorna något och blanda med majonäsen (spara ca 1,5 dl majonnäs till att avsluta med) och dillen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Varva 3 lager bottnar med Smögenröra. Avsluta med en botten och stryk sist ett tunt lager majonnäs över hela skapelsen. Hyvla gurka med osthyvel och fläta ett mönster över ett bakplåtspapper. Torka bort eventuell överflödig gurkvätska och klä sedan tårtan med det flätade gurkmönstret. Skär bort överflödet gurka vid tårtans botten. Lägg en avslutande gurkkant och avsluta eventuellt med ett kalasdnöre för att hålla allt på plats tills tårtan ”satt” sig. Pynta med en ros av t.ex. rädisor eller tomat och något grönt blad. Låt gärna tårtan stå och gotta till sig innan servering.
Mums! Mums! Mums!
❤️



Gillar
Kommentarer

