Rabarbersirap


Rabarber är verkligen ett tydligt tecken på att det nalkas SOMMAR!! Och eftersom mina egna rabarber inte direkt ser ut att komma leverera någon storskörd i år, köpte jag med mig ett gäng från affären härom veckan för att just sätta fart på sommarkänslorna. Det går ju minst lika bra! Kokade bland annat sirap till fredagens drink men tänker mig at den passar alldeles utmärkt att även ringla varm över en god vaniljglass och kanske skiva några jordgubbar över. Resterna som blir kvar i silen är ju dessutom perfekt att spara till topping på t.ex. frukostgröten eller yoghurten eller att slänga med i en sockerkaka.

Mums! Mums! Mums!

Rabarbersirap

500 gram rabarber

3 dl strösocker

1 dl vatten

Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut. Häll tillbaka saften i kastrullen och låt koka ytterligare i ca 5 minuter, utan lock, till en sirapsliknande konsistens.

Servera varm på glass eller låt svalna och blanda i drinkar.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Jenniesh
Jenniesh,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229