Rabarbersaft

Rabarber är likt jordgubbar ett säkert tecken på att sommaren är här och tillsammans med den, förhoppningsvis mycket sol och värme! Är det varmt, är det viktigt att fylla på vätskenivåerna och ibland behöves det dessutom något uppiggande i glaset och då är rabarbersaft förträffligt!

​Rabarbersaft med smak av lime och vanilj

1 kg rabarber, rensade och sköjda

1,5 liter vatten

1 vaniljstång eller motsvarande mängd vailjpulver

4,5 dl strösocker

2 st lime, saften från frukternaSkär Rabarberna i små bitar och lägg dem i en stor kastrull tillsammans med vattnet och den på längden, delade vaniljstången.  Koka i ca 15 minuter. Sila sedan av rabarberna och vaniljen i en silduk. Koka upp spadet igen tillsammans med sockret och limesaften så att sockret löser sig. Låt allt svalna och häll sedan upp saften i lämplig behållare. Späd saften efter tycke och smak.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229