Rabarberpajglass

Jag hörde någonstans att midsommarveckan avslutade rabarbertiden... Låter jättedumt tycker jag. Tydligen syftade man på att rabarbern efter midsommar hade en tendens att bli torr och tråkig eller nåt. Inget som jag direkt har upplevt men är det så, kände jag att det kanske är i sista stund som jag tipsar om denna goding. Rabarberpaj-glass! Rabarberpaj och glass i ett. Hur gott? Jättegott!!!

Mums! Mums! Mums!

Rabarberpaj-Glass

Rabarberkompott

300 gram rabarber

0,5 dl socker

1 msk vatten

Smuldeg

3 dl vetemjöl

2 msk socker

150 gram smör

0,5 tsk vaniljsocker

Glass-smet

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk (397 gram)

Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Tillsätt vaniljsocker och mosa ihop rabarbern. Låt kallna.

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smuldegen och strö ut den över ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda ca 20 minuter. Låt svalna.

Vispa grädden. Rör ner den kondenserade mjölken. Varva gräddsmeten, rabarbern och smuldegen i en form. Plasta formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.

Låt stå framme en liten stund innan servering.

Gillar

Kommentarer

Monika25
Monika25,
saraboman
saraboman,
Gott gottigott gott 😊
nouw.com/saraboman
Soffiaz_85
Soffiaz_85,

Mums såg gott ut

nouw.com/soffiaz_85
saraboman
saraboman,
Den ser ut som den smakar! 😊 Mums!
nouw.com/saraboman
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Hur smarrigt som helst

nouw.com/stenhagenbettan
saraboman
saraboman,
Mumsigt värre! 😊
nouw.com/saraboman