Rabarberpaj med Kikärtspajdeg

Rabarberpaj med Kikärtspajdeg

1 förp kikärtor 380 gram (avrunnen 230 gram)

2 msk rapsolja

2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

350 gram rabarber

1 msk strösocker

1 msk potatismjöl

flagad mandel

Låt kikärtorna rinna av och skölj med kallt vatten. Mixa dem släta i matberedare eller med stavmixer. Blanda i olja, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker till en fast deg. Tryck ut i en lätt smord pajform, nagga botten med en gaffel och ställ i frysen i ca 30 minuter. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med strösocker och potatismjöl. Sätt ugnen på 175 grader ( varmluft). Fyll pajskalet med rabarbern och grädda i ca 40-45 minuter. När det är ca 10 minuter kvar strö flagad mandel över pajen och grädda vidare. Servera förslagsvis med vaniljglass.

Mums!

Gillar

Kommentarer