Rabarberpaj de lux

Gott plus gott plus gott måste ju resultera i JÄTTEGOTT!
jo, jag tackar ja.......
Rabarberpaj med Tonkapannacotta & Karamellsås
Paj:
175 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rabarber
Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Rensa rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg pajdegen i en smord form och fördela rabarber över. Baka i ugnen i 175-200 grader i 15-20 minuter.

Tonkapannacotta
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
2 st gelatinblad
1 -2 tonkaböna
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka ihop grädde, socker och tonkaböna. Ta bort från värmen och smält ner gelatinblad. Sila bort bönorna och häll upp i formar (finns bland annat HÄR ) eller i en skål (för att sedan skedas eller spritsas på pajen). Låt stelna i kylen.
Karamellsås
2,5 dl strösocker
100 gram smör
1,75 dl vispgrädde
1 nypa salt
Smält försiktigt sockret i en kastrull, rör om med en visp hela tiden och var noga med att sockret inte fastnar på kastrullens väggar. Ta kastrullen från värmen precis när sockret smält och knappt börjat få färg. Tillsätt grädde och smör och rör om tills sockret löst sig. Koka såsen tills den fått en seg konsistens som påminner om sirap. Tillsätt en nypa salt och låt svalna.

Låt rabarberpajen svalna. Lägg på tonkapannacotta och ringla över karamellsås.

