Rabarberkladdkaka med brynt smör & knaprigt smultäcke

Godare än så här blir det nog inte! Kladdig kladdkaka, med brynt smör. Somriga och syrliga rabarber och så knaprigt, knäckigt smul på toppen. Mums! Mums! Mums!
❤️
Rabarberkladdkaka med smul
175 gram smör
2 dl socker
2tsk vaniljsocker
3 ägg
2,75 dl vetemjöl
Ca 300 gram rabarber
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
100 gram smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk sirap
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Smält smöret och låt det brynas gyllenbrynt. Ta bort från värmen. Rör i socker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. Häll smeten i en smord form. Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med 0,5 dl socker och potatismjöl och lägg de sedan över kladdkakan. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och fördela det sedan jämt över rabarberna. Grädda i ca 25-30 minuter beroende av hur gräddad kladdkaka som man vill ha.
Servera med vispad grädde.



Gillar
Kommentarer
