Rabarberkladdkaka med brynt smör & knaprigt smultäcke


Godare än så här blir det nog inte! Kladdig kladdkaka, med brynt smör. Somriga och syrliga rabarber och så knaprigt, knäckigt smul på toppen. Mums! Mums! Mums!

❤️

Rabarberkladdkaka med smul

175 gram smör

2 dl socker

2tsk vaniljsocker

3 ägg

2,75 dl vetemjöl

Ca 300 gram rabarber

0,5 dl socker

1 msk potatismjöl

Smuldeg

100 gram smör

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl strösocker

2 msk sirap

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Smält smöret och låt det brynas gyllenbrynt. Ta bort från värmen. Rör i socker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. Häll smeten i en smord form. Skär rabarbern i tunna skivor och blanda med 0,5 dl socker och potatismjöl och lägg de sedan över kladdkakan. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen och fördela det sedan jämt över rabarberna. Grädda i ca 25-30 minuter beroende av hur gräddad kladdkaka som man vill ha.

Servera med vispad grädde.

Gillar

Kommentarer

Enfoodiesjournal
Enfoodiesjournal,
Vad gott det ser ut! 😃nouw.com/enfoodiesjournal
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229