Pumpapaj

Pumpapaj
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
125 gram smör
4 msk kallt vatten
Fyllning
500 gram pumpa
1 dl vatten
1,5 dl socker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1 tak mald kardemumma
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald muskotnöt
2 dl vispgrädde
5 ägg
smör
Topping
VispGrädde
Pekannötter
socker
mald kanel
Skala och kärna ur pumpan. Dela i mindre bitar. Fräs pumpan i lite smör i en kstrull och häll sedan på vatten. Låt puttra ihop till puré, ca 20 minuter. Rör om då och då. Blanda i socker och kryddor. Mixa slät och låt svalna. Blanda snabbt ihop pajdegen i ett matberedare. Tryck ut degen i en smord form med avtagbar kant och botten klädd med bakplåtspapper. Nagga botten med en gaffel och låt stå i frysen under tiden som ugnen blir varm. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet ca 10 - 15 minuter. Tillsätt grädde och ägg i pumpan och rör till en slät smet. Fyll pajskalet med smeten. Sänk ugnen till 175 grader och grädda pajen i ca 45-60 minuter. Fyllningen ska vara fast. Låt svalna. Smält lite socker i en panna och tillsätt nötter. Rör runt och vänd upp på bakplåtspapper. Låt svalna. Hacka de kanderade nötterna i mindre bitar. Vispa vispgrädde och spritsa över den avsvalnade pajen. Strössla över hackade kanderade nötter och lite kanel.
Mums! Mums! Mums!





Asså vad gott det där ser ut
Wow! Ser ljuvligt ut!