Pizza på Libabröd och socialt umgänge på distans

God morgon söndag. Lite av en favorit i repris av gårdagen... Kära maken och yngsta dottern har dragit iväg till fotbollsplanen för att assistera laget och jag ligger kvar i soffan och samlar mig för dagen. Det blev bak igår... och promenad men växterna står fortfarande kvar i vardagsrummet. Det kom regn och störde planeringen. När solen åter anlände hann vi med att fixa lite med stolparna på nya altanen innan äldsta sonen plötsligt ringde och blev inbjuden på middag. Pizzakväll även denna lördag. Men med variation.

Sist vi gjorde pizza blev det så kallad ”Napolitansk” på grillen. Sååå gott och Inga Johansson frågade om receptet. Det var från Ica och finns HÄR. 👌🏼😋 Den här gången blev det att testa en ”latman’s variant”. Pizza på Libabröd. Gott det med och väldigt lätt och smidigt. Gjorde några Knäckebröds-pizzor också... och några på vanlig färdigköpt pizzadeg på rulle. Allt för att alla skulle bli nöjda... Kvällens höjdpunkt till pizza tycker jag dock blev:

Libabrödspizzan med kräftor och kryddost!

(Mums! Mums!)

Libabröd

Créme fraiche

Kryddost

Kräftstjärtar

Dill

Värm ugnen så varmt som möjligt. Riv kryddost. Bred créme fraiche över brödet och fördela osten över. Gratinera i ugnen. Strö över kräftstjärtar och pynta med dillvippor.

Efter middagen tryckte vi in oss i bilen allihop och så blev det en tur in till stan med leverans av godsaker från dagens bak och lite socialt umgänge på distans med äldre generationen. Överraskade med att komma hela familjen även om yngsta dottern mestadels satt kvar i bilen. Hon var så vansinnigt trött efter en dag full med aktivitet. Snart är våra äldre iallafall färdigvaccinerade och förhoppningen om ett mer normaliserat umgänge hägrar! Håll i, håll ut! Plötsligt händer det!

Nu tänkte jag försöka inleda trädgårdsarbetet med en förflyttning av jordgubbsplantor...

Må väl och må gott!

🍓

Gillar

Kommentarer

christelovergaard
christelovergaard,

Vad gott allt ser ut och vad snällt att göra besök hos era äldre.

nouw.com/christelovergaard
saraboman
saraboman,
Det är så tråkigt när man inte kan umgås som vanligt. Man får göra det bästa av situationen. 😊
nouw.com/saraboman