Pizza på grillen


Sa jag att helgen skulle bli”Ernst-inspirerad”? Och Ernst-inspirerat kan man ju minst sagt säga att det blev. Vi blev så inspirerade att vi blev tvungna att införskaffa i en pizzasten, sätta kalljäst pizzadeg som fick jäsa minst 24 timmar och som sen hamnade på grillen... allt i ren ”Ernst-anda”... hahaha... dessutom ägnade kära maken hela helgen till att rensa ogräs i rabatten under tiden jag själv uppfyllde en början till drömprojekt där mina vindruvsrankor ska hänga som ett grönt tak över matbordet på balkongen förenade med ett glitternät av små lampor som kommer att förgylla sensommarkvällarna till max. Det kan man väl säga är lite ”Ernst”över det hela? Det kommer nog ta ytterligare några år innan det är klart men jag får i stunden nöja mig med att växtligheterna i nuläget lyckats växa på sig så pass att de når upp till taket och sträcker sig vidare till spaljén som jag hängt upp över bordet. Som jag ofta säger: den som väntar på något gott....

Gott var det också med pizza! själva grillningen av pizzorna blev väl si så där lyckat och kräver nog en viss övning. Så för att få middagen klar i något så när tid innan läggdags fick vi tillslut ta lite hjälp av ugnen men det blev gott hur som. Och det mesta berodde nog mycket på pizzadegen som jag hittade recept på, på Ica och som jag redan skrivit fick kalljäsa upp emot ett dygn.

Mums! Mums! Mums!

🍕

Pizzadeg

1/2 paket jäst

4 1/2 dl kallt vatten

3 tsk honung

3 msk olivolja

2 1/4 tsk salt

10 1/2 - 11 1/4 dl vetemjöl

Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt kallt vatten, honung, olja och salt. Rör tills jästen har löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter för hand eller i maskin tills den känns elastisk och smidig.

Täck bunken med bakduk eller plastfolie och låt degen jäsa i kylen 12–24 timmar.dl vetemjöl


Gillar

Kommentarer

AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
men åhhh vad gott 😃
nouw.com/angelicacarlsson