Pinnbröds-semla

Finns det något som är mer "inne" än att vara "ute" så här i spåret av en pandemi? Alla är i stort sett ute och ägnar sin lediga tid åt friluftsliv. Och det är ju jättekul och säkerligen väldigt hälsosamt! Något som också är kul, är, att fler och fler börjar intressera sig för att passa på att njuta något gott, samtidigt som man är ute. Själv kom jag och kära maken på att testa att göra pinnbröd-semla förra helgen. Något som jag senare upptäckte att scouterna självklart redan varit inne på och kallar "scoutsemla". Gott hur som. Dessutom är det alltid extra mysigt att tillreda sin mat över öppen eld utomhus. På min story på Instagram kan du spana in lite rörliga bilder från, när det begav sig...☺️

Pinnbrödsemla

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk mald kardemumma

en knivsudd vaniljpulver

(3 msk strösocker)

1,5 dl vatten

1 dl vispgrädde

100 gram mandelmassa

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljpulver i en burk. (Om man vill ha en sötare deg blandar man även i lite socker. Degen kan dock bli lite kladdigare att handskas med).

Förbered vispad grädde i en annan burk och riv i mandelmassa. (Eller skaka grädden i en försluten burk på plats till önskad konsistens och riv i mandelmassa.)

Tänd en "säker" eld.

Häll i vatten i mjölblandningen, skak om och rör runt med en pinne eller annat tillhygge tills degen är jämn. Knåda eventuellt ihop degen med händerna. Rulla upp degen på pinnar och grilla över öppen eld. När brödet är färdiggrillat tar du bort det från pinnen och doppar i blandningen med grädden och mandelmassa.

Glöm inte att släcka elden.

Gillar

Kommentarer

christelovergaard
christelovergaard,

Vad roligt det ser ut och gott såklart, tack för tipset

nouw.com/christelovergaard
Evaeliasson
Evaeliasson,

Tack för tipset

nouw.com/evaeliasson