Pepparkakascupcakes

Pepparkakscupcakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk mald ingefära
1/2 tsk mald nejlika
1,5 dl rapsolja
4,5 dl riven pumpa (eller morot)
Frosting:
100 gram smör
150 gram Philadephiaost
5 dl florsocker
2 msk citronsaft
Kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i äggvispet. Tillsätt rapsoljan och den rivna pumpan (alternativt morötterna) och blanda till en jämn smet. Fyll upp muffinsformar med smeten till 2/3 och baka av i cirka 15 minuter. Låt svalna helt.
Vispa ihop smör, färskost, citronsaft och florsocker. Spritsa på frostingen och pynta med strössel och lite mald kanel.


Wow🥰
Attans att strösslet var slut i laget, det var såå gulligt!
Åh vad goda de ser ut!!