Peanutbutter granola

Jag blev så lycklig igår, när jag kom hem från jobbet och var galet hungrig och kom på att jag ju slängt ihop en plåt granola för några dagar sen. Hur gott och lyxigt är inte det? Grekisk yoghurt, lite skivad banan och jordgubbar och så peanutbutter granola på det!

Mums! Mums! Mums!

Perfekt både till frukost eller mellanmål.

Peanutbutter Granola

1 liter havregryn

2,5 dl jordnötssmör

1,5 dl lönnsirap

1 dl russin

1 dl cashewnötter

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Häll havregryn i en bunke. Värm jordnötssmör och lönnsirap i en kastrull och rör tills det smälter samman. Häll blandningen över havregrynen och arbeta ihop blandningen med händerna så den klumpar ihop sig. Sprid ut granolan över en bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i 10 minuter. Tajt plåten och vänd runt granolan med en stekspade och sätt tillbaka i ugnen ytterligare ca 10-15 minuter tills den har fått färg. Låt svalna helt på plåten och blanda sedan i russin och nötter. Förvara i lufttät burk.

Gillar