Pasta med citron och kapris

Snabb, enkel och lättlagad pasta som dessutom är gudomligt god...
Pasta med citron & kapris
500g färsk pasta
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 citron, skal från hela och saft från halva
1 liten burk kapris
Salt
Peppar
Parmesan
Rucola
Smör
Olivolja
Sätt på saltat vatten till pastan. Under tiden skala och skiva lök och vitlök fint. Fräs löken mjuk i en stekpanna på medelvärme i smör smaksatt med lite olivolja. Tillsätt avrunnen kapris och rivet citronskal. Koka pastan enligt anvisningarna. Pressa i saften från en halv citron i lök och kaprisblandningen. Stäng av värmen på stekpannan och lyft sedan över pastan direkt från kastrullen till stekpannan och vänd runt ordentligt. Riv i ordentligt med parmesan över och vänd ner ruccola. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Lägg upp och servera.
