Pasta Homemade

Dottern kom på att vi var tvungna att införskaffa i en pastamaskin....(vi hade en för några år sen, men den blev invaderad av mjölbaggar och fick förvisas till de sälla jaktmarkerna...) Men ta da!!, plötsligt hade hon varit och köpt en ny...Så på´t igen! Jag kan ärligt säga att Nej, jag tänker händanefter INTE, göra all min pasta själv!!! Det tar "lite" för lång tid!!! Kanske skulle det vara effektivare om man hade någon form av funktionell torkställning ;)Men, men... hur som helst så fick vi ihop en middag med tagliatelle :) och ljuvligt krämig och god tomatsås.

Hemmagjord Tagliatelle med Krämig Tomatsås

ca 4 portioner

Pasta

4 dl durumvetemjöl

1 st ägg

1 nypor salt

1 dl vatten

1 tsk rapsolja

Blanda ihop mjöl och salt i en degblandare och tillsätt sedan ägg, vatten och olja. Arbeta snabbt ihop degen till ett smul som du sedan arbetar ihop för hand. Laborera eventuellt lite med mjöl eller vatten för att få rätt konstistens. Fast och lite stum. Forma till en boll som får vila under bakduk i minst 30 minuter. Dela degen i mindre bitar och kör genom pastamaskinens kavlingsannordning. (Plasta in degbitarna som inte används för att förhindra att de torkar.) Mjöla generöst vid behov. Kör sedan de utkavlade längderna genom tagliatelleskäraren. Dela upp i strimlor och låt de torka.


Krämig Tomatsås

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

2 st sardellfiléer

1 msk rapsolja

100 gram ruccola

1 dl vitt vin

1 burk konserverade körsbärstomater

1 förpackning grönsaksbuljong

1 dl vatten

125 gram mozzorella

Fräs lök, vitlök, sardeller och ruccola i oljan. Tillsätt vitt vin och låt koka ner några minuter. Tillsätt tomater, buljong och vatten. Låt småputtra på svag värme 10-15 minuter. Mixa med stavmixer och späd eventuell med extra vatten om den är för tjock. Avsluta med att riva ner mozzarellan i såsen och mixa den slät. Salta och peppra efter smak. toppa eventuellt med basilika och riven parmesanost.


Svindlande åtgång... :)

Gillar