Påskkyckling med hasselbackspotatis och gräddkokt spetskål

Det brukar alltid bli en fågelrätt under påsken när vi hänger på västkusten. Oftast kalkon men det har även tillagats mer exotiska rätter som sprängd anka. Här om veckan serverades det en väldigt smarrig kyckling här hemma med galet god spetskål och hasselbackspotatis. En rätt som skulle passa perfekt i påskdagarna.

🐥

Påskkyckling & Hasselbackspotatis

1 hel kyckling

ca 800 gram potatis

ca 75 gram smör

Ströbröd

ca 0,5 dl honung

ca 0,5 dl soja

Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tunna skåror, nästan genom hela potatisarna. Lägg potatisen i en form. Smält smör. Pensla dem med smält smör och strö ströbröd, salt och peppar över. Blanda resten av smöret med honung, soja och salt och peppar. Gnugga in kycklingen i blandningen. Lägg i form tillsammans med potatisen. Ugnsbaka tillsammans med kycklingen i ca 75 minuter.

Gräddkokt spetskål

Spetskål

3 dl Grädde

Salt & peppar

Dela spetskålen i kvartar och bryn den runt om alla sidor. Häll på grädde och låt koka. Vänd runt kålen i grädden och smaka av med salt & peppar.

Gillar

Kommentarer