Påskig Räkbakelse

Jag har länge funderat över detta fenomen att klä maträtter i ostbågskross...

Som hängiven följare till programmet ”halv åtta hos mig” har jag sett detta flertalet gånger och varit lika fascinerad över att det näst intill alltid blir succé.

När sedan en kollega tog upp ämnet och svårigheten i att inte äta upp hela påsen med ostbågar innan den förfyllt sitt egentliga syfte -att krossas och bokstavligt tala förgylla smörgåstårta, var ju måttet rågat och jag bestämde mig för att detta inte kunde gå mig obemärkt förbi. Ostbågstårta måste helt enkelt provas! Så för en tid sen blandades räkor och majonnäs enligt snarlik Räktårta, men i flertalet miniformat denna gång. Ostbågar krossades och bakelser som fått ett extra litet svep runt kanterna med en blandning av majonnäs och färskost doppades i gyllengult kross och toppades med räkor och dillvippa. Påskbakelsen var således ett faktum.

Helt övertygad om att detta är ett vinnande koncept är jag dock inte...😂

Tycker nog ändå att ostkrokar passar bäst att serveras i skål som snacks.... 😋👌🏼

Men som smarrig Påskbakelse Med räkor fyller det absolut sin funktion!

🐣

Gillar

Kommentarer

sofieliden
sofieliden,
Haha vad spännande det låter 😃
nouw.com/sofieliden
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för receptet då jag håller på att kolla in helgens matmeny
nouw.com/stenhagenbettan