Parmalindat kalkonbröst med potatiskaka

Fredag och jag sitter och funderar över vad som ska serveras till middag. Fick ett jättebra förslag på variation till de mer traditionella fläskfilén av en kollega för en tid sen. Kalkonbröst. En riktig hit faktiskt! Vi valde att linda in den i Parmaskinka och servera med en smarrig potatiskaka och krämig variant av Waldorfsallad. Men det funkar nog precis lika bra med rostade potatisklyftor och en snabbt ihopsvängd tzatziki.

Mums! Mums! Mums!

Parmalindat kalkonbröst med Potatiskaka

1,5 kg potatis

75 g smör

0,5 dl hönsbuljong

2 msk finhackad timjan

salt och peppar

ca 800 gram färskt Kolkonbröst

Parmaskinka

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, lägg i buljong och kryddor. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Lägg ett bakplåtspapper i eb form 23x23 cm. Pensla med smöret och och lägg på ett lager med potatisskivor så att de överlappar varandra. Pensla på smör och krydda lite med salt och peppar. Fortsätta varva potatis i lager med smör och krydddor tills potatisen är slut. Täck formen med folie och grädda i ca 40 minuter.

Salta och peppra kalkonbröstet och linda in det i parmaskinka. Stek i ugnen (ca 40minuter) på 200 grader tills innertemperaturen är 72-75 grader. Ta ut och låt vila en stund inlindad i folie.

Skär potatiskakan i bitar och det Parma-inlindade kalkonbröstet i skivor. Servera förslagsvis med en krämig sallad likt

en variant av Waldorfsallad.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Potatiskaka det var längesedan
nouw.com/stenhagenbettan
trettiofyran
trettiofyran,
Åh ser riktigt gott ut!
nouw.com/trettiofyran