Nyttigare kladdkaka

Fick till en lite nyttigare variant av kladdkaka till lördagens spelafton. Utan socker och vetemjöl. Men med godsaker som dadlar och hasselnötter. Mums! Mums! Mums!

Nyttigare kladdkaka
20 färska dadlar
4 ägg
2,5 dl hasselnötsmjöl (eller hela hasselnötter)
1,5 tsk bakpulver
7 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt

Rapsolja och lite hasselnötsmjöl till formen

Sätt ugnen på 200 grader, över och under värme. Rosta hasselnötsmjölet lite försiktigt i en torr panna. (Eller de hela nötterna som sedan skalas och mixad till mjöl). Ta ur kärnorna på dadlarna. Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform. Olja formen och strö över ett lager med hasselnötsmjöl. Häll i smeten och grädda i ca 15 minuter.
Servera förslagsvis med vispad grädde och hallon.

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
Så gott med hallon
nouw.com/jenniesh
Dontworrybelikeheidi
Dontworrybelikeheidi,

Ååh tusan vad det där såg gott ut! 😃

nouw.com/dontworrybelikeheidi