Nyttig dessert eller smaskig frukost

Nyttig dessert eller smaskig frukost eller varför inte både och.... valet är ditt!!! Inspirerad av ”Green kitschen stories ” är denna goding med rabarber, färskost och knaprigt sesamknäck.
Rabarberdröm med mascarpone och grekisk yoghurt toppad med solros & sesamknäck
300-400 rabarber
4 msk dadelsirap
2 msk vatten
2 msk färsk ingefära
1,5 dl mascarpone
1,5 dl grekisk yoghurt (10 %)
Sesamknäck
2 msk smör
2 msk honung
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrö
Skär rabarbern i skivor. Koka upp rabarber, dadelsirap, vatten och riven färsk ingefära. Låt småputtra i ca 10 minuter, till rabarbern är mjuk och allt kokat ihop. Häll i (4) glas och låt svalna i kylen. Smält smör och honung i en stekpanna på medelvärme och häll i fröna. Rör om tills allt har fått fin färg och häll då upp fröna på ett bakplåtspapper för att svalna. Vispa mascarponen och blanda i yoghurten. Lägg mascarpone/yoghurten över rabarbern och toppa med brutna bitar sesamknäck.
Mums!


Gillar
Kommentarer

