Nybakade frallor

God morgon!
Verkligen GOD morgon. Har hittat ett fantastiskt recept på kalljästa frallor som jag svängde ihop igår eftermiddag och som fick förgylla denna grådisiga start på helgen. Vansinnigt enkelt och som sagt väldigt, väldigt goda och bra blev dem. Nu väntar en tur i löpspåret med kära maken och pälsklingen.
God fortsättning på lördagen!
❤️

Kalljästa frallor

10 gram jäst

6 dl kallt vatten

1,5 l vetemjöl med hög proteinhalt (Manitoba Cream)

2 tsk salt

Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt mjölet och knåda sedan degen i 15 minuter, i maskin (eller så länge du orkar för hand). Tillsätt saltet på slutet och knåda lite ytterligare. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i kylskåp i 12 timmar eller över natten. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och skär ut 12 bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda frallorna i ca 10-15 minuter.


Gillar

Kommentarer