Nya utmaningar!

Tillbaka hemma Och tillbaka till vardagen!

Vardagen där väldigt mycket tid spenderas på jobbet. Ett jobb som för mig är relativt nytt. Och ett jobb som ”kan va fruktansvärt långtråkig och dötrist, och tråkig och alldeles, alldeles underbart” om man får citera Askungen så här i stundande juletid. Mitt arbete bygger mycket på att motivera och inspirera andra människor som står längre ifrån arbetsmarknaden att på sikt komma närmre ett jobb med egen försörjning. Detta i en miljö likt en restaurang och bageri-verksamhet och där jag agerar arbetsledare. Lätt kan man kanske tycka för någon som mig med utbildning inom yrket och många års erfarenhet. Men det är just det som jag upplever som den stora utmaningen!! Att bara vägleda andra och inte göra själv. Från att ha jobbat väldigt hårt och intensivt. Ofta under stress och tidspress är det nu plötsligt tillåtet att ta det lugnt, visa och låta andra pröva,

Många gånger kliar det i fingrarna och man vill kanske till och med slita saker ur andras händer för att få saker gjorda snabbt, lätt och effektivt.

Men här är det inte syftet!

För lika lycklig som frustrerad blir man de gånger när man ser individer växa och vara stolta över något som jag varit med att inspirera!

Så för mig är det verkligen något nytt och utmanade i vardagen att hålla mig still i min lilla snöbubbla och istället vara effektiv och kreativ i andra sammanhang. T.ex här...

En ventil för vardagens små utmaningar. Som att få andas litegrann utanför bubblan.

❄️


Blåbärsmuffins i form av en snöglob

4 dl Vetemjöl

2 dl Strösocker

1 tsk Vaniljsocker

1 tsk Salt

2 tsk Bakpulver

25 gram Smör

1,5 dl Mjölk

1 Ägg

2 dl frysta Blåbär

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Blanda i det smälta smöret, ägget och mjölken och rör sist försiktigt i de frysta blåbären. Fördela i muffinsformar eller bred ut i en mindre långpanna. Grädda i ugnen i ca 18-20 minuter.

Servera med vispad grädde.

Snöglob

Blötlägg gelatinblad i vatten. Blås upp små ballonger. Smält de blötlagda gelatinbladen i lite vatten och låt svalna en smula. Doppa sedan ballongerna i gelatinsmeten och låt torka till nästa dag. Sätt en tejpbit på ballongen och stick försiktigt hål genom tejpbiten så att luften sakta går ur ballongen. Klipp försiktigt till gelatin-globen och anpassa en muffins till formen. Bred på grädde och strössla eventuellt snöströssel över grädden. Placera en figur på grädden och avsluta med gelatin-globen. Klä muffinskanten med sugerpaste eller marsipan.


Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vilket piller jobb, så fint det ser ut
nouw.com/stenhagenbettan
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Wow vilka bilder
nouw.com/stenhagenbettan