Ny chokladig favorit!

7:e november och ”kladdkakas dag”.

Detta får nog bli mitt bidrag:

Bakade denna goding förra veckan under ledigheten och har i stort sett mumsat på den dagligen sen dess.....den är lite som bakad chokladmousse i konsistensen. 

Saltet på toppen gör verkligen sitt!!!!

Galet, galet gott!

🍁

Pumpakladdkaka med chokladtryffel

400 gram pumpa

200 gram mörk choklad

150 gram smör rumstempererad

2,5 dl florsocker

3 ägg

2 dl mandelmjöl

Chokladtryffel

1,5 msk smör

1 dl vispgrädde

150 gram mörk choklad

Garnering

Flingsalt

Rostade pumpafrön

Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumpan och kärna ur den. Skala och skär i mindre bitar. Rosta pumpabitarna på plåt i ca 10-15 minuter tills de är helt mjuka. Låt svalna. Sänk temperaturen till 175 grader. Smält chokladen och låt den svalna. Mixa ihop smör och pumpa i en matberedare. Mixa i florsocker och sedan äggen. Rör ner chokladen och mandelmjölet. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant och gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt kalna. Hacka chokladen till tryffeln. Koka upp grädden och ta den från plattan. Rör ner chokladen och sist smöret. Rör till en slät glasyr. När tryffeln svalnat något, bre den över kakan. Rosta pumpafrön i en torr panna och garnera kakan med dem tillsammans med flingsalt. Kakan kan med fördel stå kallt några timmar innan servering!

Gillar

Kommentarer

Elinannaregina
Elinannaregina,
Åh så gott ♥
nouw.com/elinannaregina