Nougatfyllda chokladhjärtan ❤️ Och chokladägg 🐣

Innehåller affiliate-länkar


Måndagmorgon och ny vecka och en härlig sådan dessutom. Solglasögon på i vårsolen när jag kostade på mig en liten extra promenad till jobbet. Lite trött kanske efter en helt fantastisk lyxhelg med mycket kvalitetstid med kära maken och fotbollspremiär i div 1 där dottern både gjorde snyggt assist och själv petade in bollen i mål och även ganska mycket fysisk aktivitet för en själv i promenader och löprundor.

Nu full fart mot påsk! Och kanske kan man fresta med dessa go’bitar att stoppa i ett och annat påskägg?

Mumsfillibabba!

❤️



Hasselnötsnougat

100 gram (rostade) hasselnötter

100 gram florsocker

200 gram mjölkchoklad

mörk choklad (nontemp) till formarna

Rosta hasselnötterna i en panna på spisen. Gnugga bort skalet (obs! varmt!!) och häll nötter i en mixer och kör på hög hastighet till en lös oljig smet. Tillsätt florsocker och kör till en kräm. Hacka och tillsätt mjölkchokladen och mixa slät i ca 1-2 minuter. Häll i en spritspåse och låt svalna.

Smält choklad och häll i pralinformar för att skapa ett chokladskal. Häll bort överflödet och låt stelna och repetera eventuellt en gång till beroende på hur tjockt skal man vill ha. Fyll sedan chokladskalen med nougatfyllning och ställ svalt. Försegla till sist pralinen genom att täcka botten med ett lager smält choklad. Självklart kan man ha mörk choklad som man tempererar själv också, men färdig tempererad "nontemp" är smidigt för den som önskar ett snabbare och enklare alternativ.

Guldigt godispapper finns HÄR

Pralinformar finns HÄR


Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
Men Åhh så gott Detta måste testas!! Ha nu en riktigt härlig påsk!! Kram
nouw.com/sarafogelström