New york cheesecake med Strawberry cream

Cheesecake
150 gram digestive
50 gram smör
400 gram naturell färskost
1 dl gräddfil
2 dl strösocker
4 st ägg
0,75 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter och bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Blanda färskost, gräddfil, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och vetemjöl. Rör ihop till en jämn smet och häll i formen. Grädda i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt stå i eftervärme i ytterligare ca 60 minuter. Låt svalna helt.
Strawberry Cream
Ca 250 gram jordgubbar
2,5 dl florsocker
5 dl vispgrädde.
Skär jordgubbarna i mindre bitar. Häll i en kastrull och koka ihop till ett mos. Tryck moset genom en finmaskig sil till en puré. Låt svalna. Vispa ihop jordgubbspuré, florsocker och grädde till en tjock och sprits-vänlig konsistens.
Spritsa rosor på cheesecake’n och dekorera med jordgubbar.
🍓


Gillar
Kommentarer
