New york cheesecake med Strawberry cream

Cheesecake

150 gram digestive

50 gram smör

400 gram naturell färskost

1 dl gräddfil

2 dl strösocker

4 st ägg

0,75 dl vetemjöl

0,5 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbara kanter och bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Blanda färskost, gräddfil, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägg och vetemjöl. Rör ihop till en jämn smet och häll i formen. Grädda i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt stå i eftervärme i ytterligare ca 60 minuter. Låt svalna helt.


Strawberry Cream

Ca 250 gram jordgubbar

2,5 dl florsocker

5 dl vispgrädde.

Skär jordgubbarna i mindre bitar. Häll i en kastrull och koka ihop till ett mos. Tryck moset genom en finmaskig sil till en puré. Låt svalna. Vispa ihop jordgubbspuré, florsocker och grädde till en tjock och sprits-vänlig konsistens.

Spritsa rosor på cheesecake’n och dekorera med jordgubbar.

🍓

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men herre vad gott!! MUMS <3
nouw.com/matildaberlin