Natt pĂ„ museet 🌙

Sent i tisdagskvĂ€ll var vi inbokade pĂ„ en historisk guidedad nattvandring genom ett ”stĂ€ngt” Nordiska museet.

”Vad hĂ€nder egentligen pĂ„ Nordiska museet nĂ€r det Ă€r stĂ€ngt? MĂ„ndag och tisdag kvĂ€ll under höstlovet har du chans att fĂ„ veta. Och det Ă€r nĂ„got mystiskt med museet. Det verkar ha vaknat till liv?

Med hjĂ€lp av en speciell karta fĂ„r du ta dig runt i museet och leta efter en magisk kod. Den behövs för att fĂ„ komma ut igen. Till din hjĂ€lp finns de personer du trĂ€ffar pĂ„ vĂ€gen – en kapten Anckarström som Ă€r pĂ„ vĂ€g till maskeradbal, kung Gustav III, prĂ€sten Hjortsberg, potatishandlare Karlsson, en snickarlĂ€rling och lite annat folk frĂ„n de senaste 500 Ă„rens historia.”

đŸ‘»

Vi var vÀldigt tidiga ut pÄ DjurgÄrden sÄ jag och kÀra maken tog en liten promenad i höstregnet för att fÄ en glimt av Gröna Lunds Halloweenutsmyckning under tiden de yngre förmÄgorna hÀngde kvar i bilen i torrt förvar.

Dörren lÄstes bakom om.

Vi blev försedda med varsin skyddande spik av jÀrn och sen fanns det bara en vÀg ut.

Magiskt vackert ljus i Nordiska museet’s stora sal. Lite roligt att man bokstavligt talat sprang igenom hĂ€r för inte sĂ„ lĂ€nge sen i STHLM urban trail. Och man kan vĂ€l lugnt sĂ€ga att man fick skapligt med motion Ă€ven pĂ„ denna tur. MĂ„nga trappor blev det!!!!

Gillar

Kommentarer