Nationaldagstårta med Browniebotten och Vitchokladmousse

Ljuvligt god och enkel att göra!

En Mörk Browniebotten toppad med len vit chokladmousse, blommor och härliga sommarbär!

Bara att njuta!

Browniebotten

120 gram mörk choklad

100 gram smör

2,5 dl socker

2 ägg

1,5 msk vaniljsocker

1 krm salt

1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant. Lägg med fördel bakplåtspapper på bottnen av formen. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i micro eller i vattenbad. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet. Häll i smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.

Vit chokladmousse

2 dl vispgrädde

100 gram vit choklad

Bryt chokladen i bitar. Värm vispgrädden och smält försiktigt chokladen i den. Låt svalna helt i kylen. Vispa upp chokladmoussen till en luftig mousse och häll den över Browniebotten. (Klä eventuellt insidan av formen med Browniebotten med bakplåtspapper eller en plastremsa.) Låt tårtan stelna i frysen någon timme eller två eller över natten. Lossa från kanten och tina försiktigt i kylen innan servering. Pynta med blommor och bär!

Gillar

Kommentarer

isabelw
isabelw,
Wow vad fin och låter verkligen såå god!nouw.com/isabelw
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229