När livet är lite kaos och man längtar till våren

Äldsta dottern dyker ner i sängen bredvid det lilla lurviga djuret som redan ligger och tar upp stora delar av sängen. Vi gör en snabb planering över dagen. Lång hundpromenad och ensamtränig/ extremt behövliga klädinköp innan hon ska iväg till jobbet och jag på generalrep med min kör. Går sedan in för att väcka yngsta dottern som slår upp sina blå och utbrister att hon är ledig idag. Nä säger jag. Det är ju imorgon som det är studiedag. Nej, idag säger hon bestämt. Tillslut blir jag tvungen att kolla de två förvirrande mailen igen om studiedag där det råkat bli fel med dag men inte datum osv. Och mycket riktigt är det ju dottern som har rätt och jag som har fel.... Studiedag idag och inte imorgon......

Livet blir alltid som man tänkt sig!! .....or NOT!

Ibland upplever man livet lite mer allmänt kaos än vanligt. Som när man bestämmer sig för att renovera ett kök och inte orkar packa ner alla inventarier, snyggt, i lådor utan naivt, i tron att detta kommer bli ett "snabbjobbat" projekt, bara flyttar ut alla saker på alla "tomma" ytor i vardagsrummet som man kan hitta. Och när detta lilla "snabbprojekt" dessutom infaller samtidigt som större delen av familj och släkt fyller jämnt....Och kalasen haglar som spön i backen och får den lilla tid som man trodde att man hade att krympa något ytterligare. Och för att sätta ytterligare lite krydda i tillvaron samtidigt som influensatiden nått sin absoluta topp. Vilket är lika med att elektrikern som skulle ha varit frisk och kry och agerat en av de viktigaste länkar för framgång i köksprojektet ligger nerbäddad i gosig säng i feberfrossa.

Livet blir alltid som man tänkt sig!! ....or NOT!

Det blir att fylla upp den halvtomma kaffekoppen och ta ett till bett av de ljuvligt goda morgonsmörgåsarna på surdeg toppade med ost och jordgubbar. Njuta av kvistarna som fått komma in och ge försmak av vad som komma skall...... Plantera några basilikaskott i hopp om att få till ett jätteplantage och spana efter roliga saker i inredningsbutikerna att förgylla det nya köket med när det äntligen står på plats.

Livet kanske blir som man tänkt sig.....tillslut!

Gillar