Mumsig Cheesecake med hallon, blåbär & Pelargon!


Hittade ett roligt recept i "Vi i Villa"- tidningen som sedan troligtvis visade sig komma från "Blomsterlandet" och som vidare fått lite omjustering hos mig. En riktigt härlig sommardessert eller smaskig goding till fikabordet. Kanske kan man bli avskräckt av pelargonen men jag kan intyga att den bara ger en magisk kryddig/blommig känsla när man är medveten om innehållet.

Väldigt, väldigt god!

Pelargoncheesecake

Botten

250 gram Digestivekex

100 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa smör och kex och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant som med fördel har ett bakplåtspapper i botten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Nedre fyllning

300 gram blandade hallon och blåbär

500 gram färskost

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2, 5 tsk vaniljsocker

1 st citron, rivet skal plus saften från en halv citron

10-12 strimlade blad från citrondoftande pelargon (sorter som t.ex. Citronella, Frensham Lemon, Mabel Grey)

2 ägg

Kör alla ingredienser i en mixer och häll blandningen i formen. Grädda i 200 grader i ca 30-50 minuter. Kakan ska ha stelnat men kan vara något lös i mitten. Låt svalna.

Övre fyllning

5 dl creme fraiche

2 msk strösocker

2 msk vaniljsocker

Rör ihop ingredienserna och bred över bärfyllningen. Grädda ytterligare 5 minuter. Låt kakan kalna och dekorera med förslagsvis vispad grädde, bär, blommor och blad



Gillar

Kommentarer

Idaes
Idaes,
Men så gott! Rikgit sommartårta!nouw.com/idaes
saraboman
saraboman,
Japp! perfekt sommartårta! ☺️😋👍🏼nouw.com/saraboman
tildaolofssons
tildaolofssons,
saraboman
saraboman,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229