Morotssoppa med Rosmarin

Vad är mer värmande än en god soppa?

I vanliga fall brukar jag göra en morotssoppa med ingefära men då kryddhörnan fortfarande levererade fick det idag bli Rosmarin som satte piff.

Rosmarindoftande Morotssoppa

​1 kg Morrötter

1 gul Lök

1 Vitlöksklyfta

smör alternativt olja 

2 dl Vitt vin

1 liter Vatten

Grönsaksbuljong

ca 1 msk Rosmarin

2 dl Crème fraiche eller grädde (alternativt mjölkfri Imat)

Salt & Peppar

Skala och skiva upp morötterna. Hacka löken och Fräs sedan lök och morötter mjuka i smör eller olja. Tillsätt vin, vatten, rosmarin  och buljong. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka ca 15 minuter. Mixa soppan och tillsätt till sist crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. 


Gillar

Kommentarer