Mest lästa

    Morotsoppa med Rödbetstouch och Pepparotskräm

    Måndagar har ju blivit allt mer kända som "köttfri måndag", "vegetarisk-måndag" eller "vego-måndag" och så fick det bli även hos oss igår. Middagsbordet fick krönas av denna färgstarka soppa som fått sin distinkta färg från rödbetsjuicen som blev över från helgens prestationshöjande uppladdning..... En försmak på hösten kanske?

    Morotsoppa med touch av Rödbeta & Pepparotskräm

    ca 500 gram morot

    1 vitlöksklyfta

    rapsolja

    2 dl vitt vin

    2 dl rödbetsjuice

    1 förpackning grönsaksbuljong

    ca 5 dl vatten

    1 dl Imat (havrebaserad) eller grädde/creme fraiche

    salt & Peppar

    Pepparotskräm

    gräddfil

    riven pepparot

    Skala och skär morot i mindre bitar. Skala vitlök och fräs tillsamms med morötter i rapsolja i en kastrull. Fyll på med vitt vin, rödbetsjuice, grönsaksbuljong och vatten. Koka morötterna mjuka, ca 20 minuter. Mixa och späd med Imat och eventuellt mer vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Blanda gräddfil och riven pepparot till önskad styrka. Servera med fördel grovt bröd till och toppa soppan eventuellt med hackad persilja eller oregano.

    Gillar

    Kommentarer