Morotskakecupcake i påskskrud


Morotskakecupcake i påskskrud

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk mald ingefära

1/2 tsk mald nejlika

1 1/2 dl neutral olja

2 dl socker

2 ägg

2 1/2 dl finriven morot

Frosting

200 g färskost

50 g smör

1 1/2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

grön hushållsfärg

Dekoration

Vit sugerpaste

kokos

äggvita

Oreokakor

gelemorötter

Rosa kristyr (vatten, florsocker, röd hushållsfärg)

Sätt ugnen på 175˚C. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor i en skål. Vispa samman olja och socker. Tillsätt ägg och finriven morot. Vänd ner mjölblandningen. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda 20–25 minuter, beroende av storlek, tills kakorna känns fasta och har fått fin färg. Låt svalna. Forma kaninbakar, fötter och svans av vit sugerpaste. Doppa svansen i lite äggvita och vidare i kokosflingor. Ta bort fyllningen i oreokakorna och krossa chokladkexen till smul. Rör ihop rosa kristyr och häll i en spritspåse. Rör ihop frostingen och bred på muffisarna. Strössla över kexsmulet och montera ihop kaninbaken ovanpå. Pynta med gelemorötter och spritsa trampdynor med rosa kristyr.

🥕


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229