Morotskaka-tårta

Så fort det vankas festligare tider och tårtsammanhang så kommer den på tal..... Allas vår morotskaka. Funkar i alla väder så även till Midsommar!
Morotskaka
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl morötter
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingef��ra
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
olja till formen
Frosting
200gram smör
150 gram färskost
ca 7,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 mska citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader.Skala och riv morötterna fint. Smörj en form med bakplåtspappaer i botten med lite rapsolja. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i de rivna morötterna. Blanda i vetemjöl och kryddor. Vänd runt till en jämn smet och häll i formen. Grädda i ca 60-75 minuter. Låt svalna.
Vispa smöret vitt och mjukt, ca 5 minuter. Tillsätt vaniljsocker, ca 5-6 dl florsocker och citronsaft. Vispa i färskost. Dela kakan och spritsa eller bred ett lager frostingen på undre delen av kakan. Lägg på den andra delen och bred eller spritsa frosting över hela. pynta efter tycke och smak.




