Morotskaka på Rulle

​Om jag hade en ugn.......inkopplad! Ironin i att ha ett hem med typ tre ugnar, men ingen som går att använda i stunden. Men, OM! Då skulle jag slänga ihop denna lilla goding och bjuda på till eftermiddagskaffet! Försvinnande god och relativt enkel att göra.

Mums!

Morotskaka på Rulle

3 ägg

1,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

ca 2 dl rivna morötter

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1 tsk malen ingefära

1 tsk malen nejlika

(strösocker till "vändningen")

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör

200 g cream cheese

3 dl florsocker

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och alla kryddor i äggsmeten och blanda till sist i de rivna morötterna. Blanda till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp tårtbottnen upp och ned på den. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen. Låt svalna. Blanda ihop fyllningen med en elvisp. Bred sedan ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbotten när den svalnat helt. Rulla ena långsidan mot den andra tight, till en rulle. Rulltårtan kan sedan med fördel få vila någon timme i kylen innan den skivas upp i lagom stora skivor

  • fika

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229