Morotskaka i strut till midsommarbuffén


Det här att baka i strut är ju verkligen en toppenidé när man ska servera dessert på buffé! Både roligt och otroligt smart. Och att man slipper disk är ytterligare ett plus i kanten. Morotskaka är storfavoriten här hemma, "alla dagar i veckan" och gjorde sig perfekt i strutform. Smaskade till glasyren med mascarpone så den fick ytterligare ett lyft och dessutom lite fluff.

Lite jordgubbar och en flagga på det och midsommaren är fulländad!

Morotskaka i strut med mascarponefluff

2 ägg

3 dl socker

1,5 dl rapsolja

4 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 tsk ingefära

1 tsk nejlika

0,5 tsk salt

2 stora morötter

Topping

100 gram rumsvarmt smör

200 gram färskost

1/2 citron (saften)

4 dl florsocker

250 gram mascarpone

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i olja. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Rör till en jämn smet. Rör i rivna morötter. Häll i strutar ca 3/4 och baka i ugnen ca 15 minuter. Känn med sticka att kakorna är torra. Låt svalna. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen och spritsa över morotskakorna. Pynta med t.ex. jordgubbar och flaggor.


Gillar

Kommentarer

HeidiB
HeidiB,
Gud, så gott det ser ut. Bra idé.nouw.com/heidib
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Påhittigt och vackertnouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229