Morotskaka
En riktig klassiker och något som garanterat livar upp en eftermiddagsfika!


Morotskaka
2 Ägg
3 dl Strösocker
3 dl Morötter
1 dl Rapsolja
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1,5 tsk malen Kanel
1 tsk malen Kardemumma
0,5 tsk malen Ingefära
0,5 tsk salt
3 dl Vetemjöl
Glasyr
50 g Smör
100g Philadephiaost
2 dl Florsocker
1 msk Citron eller Limesaft
Värm ugnen på 175 grader. Smörj formen. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i de i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren och bre den sedan över kakan när denna har svalnat helt.
Kommentarer