Mest lästa

    Morotskaka

    En riktig klassiker och något som garanterat livar upp en eftermiddagsfika!


    Morotskaka

    2 Ägg

    3 dl Strösocker

    3 dl Morötter

    1 dl Rapsolja

    1 tsk Bakpulver

    1 tsk Bikarbonat

    1,5 tsk malen Kanel

    1 tsk malen Kardemumma

    0,5 tsk malen Ingefära

    0,5 tsk salt

    3 dl Vetemjöl

    Glasyr

    50 g Smör

    100g Philadephiaost

    2 dl Florsocker

    1 msk Citron eller Limesaft

    Värm ugnen på 175 grader. Smörj formen. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i de i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren och bre den sedan över kakan när denna har svalnat helt.

    Gillar