Morotmania med Torsk đ„
UpptÀckte plötsligt en invasion av morötter i kylen och kÀnde mig rent av sagt skyldig att göra nÄgot av dem. SÄ de fick sÄ vÀl utgöra fÀrgprakt i grönsaksbÀdd som agera smaskigt ugnsrostat tillbehör till en ugnsbakad torskbit. Mums! Vill man hellre ha t.ex. potatis till sÄ gÄr ju det minst lika bra!!

Torsk pÄ GrönsaksbÀdd
4 vita fiskfiléer
1 salladslök (eller annan lök)
1 vitlöksklyfta
100 gram grönkÄl
100 gram spenat
2 morötter
Rapsolja
salt & Peppar
Chiliflakes
Citronzest (Det yttersta gula pÄ citronen)
Citrontimjan
SÀtt ugnen pÄ 150 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Rensa grönkÄlen frÄn grövre stjÀlkar och hacka ner den en aning. Skala morötterna och hyvla dem med en skalare till strimlor. FrÀs lök och vitlök i lite olja tillsammans med grönkÄl i en panna. VÀnd ner spenat och morötter och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. HÀll grönsaksfrÀset i en ugnsfast form. Salta och peppra fiskfiléerna och placera dem över frÀset. SÀtt en termometer i en av fiskbitarna och ugnsbaka till temperaturen blir 56 grader. Om sÄ önskas ugnsbaka Àven morötter eller potatisklyftor med lite olja, salt och peppar som tillbehör. Toppa till sist fisken med citronzest och timjan.



Gillar
Kommentarer

