Monkey bread 🙈🙉🙊

Kladdig Kanelbulle med glasyr i brytbrödsformat bakat i form.

Mums! Mums! Mums!

Sa Àldsta dottern och hade svÄrt att hÄlla hÀnderna i styr.

Monkey Bread

25 gram jÀst

2,5 dl mjölk (havredryck)

75 gram rumsvarmt smör (mjölkfritt)

0,5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 tsk mald kardemumma

0,25 tsk salt


Ca 1 dl brunt farinsocker

1 msk mald kanel


Till formen

125 gram smör (mjölkfritt)

1,25 dl brunt farinsocker

2 msk mald kanel

Glasyr

Florsocker

Vatten

Smula ner jÀsten i en bunke och hÀll i mjölk och socker. Blanda i rumsvarmt smör och vetemjöl. KnÄda degen ca 10 minuter. Avsluta med att tillsÀtta saltet och knÄda lite till. LÄt jÀsa till dubbel storlek ca 1-2 timmar.

SmÀlt ihop smör, socker och kanel i en kastrull pÄ spisen.

Smörj en sockerkaksform med lite smör eller olja.

HĂ€ll socker och kanel i en bunke.

KnÄda ut degen med lite mjöl. Dela degen i ca 2 cm-bitar (bollar) som doppas i socker och kanelblandningen. LÀgg sedan bitarna i sockerkaksformen. NÀr halva formen Àr fylld hÀll över hÀlften smör/kanelblandningen jÀmt över bitarna. FortsÀtt pÄ samma sÀtt med resten av degen och hÀll till sist över det sista kanelsmöret.

SÀtt ugnen pÄ 175 grader och stÀll in formen nÀr ugnen Àr varm. Baka i ca 35-40 minuter. TÀck eventuellt med folie om den fÄr för mycket fÀrg.

Ta ut och lÄt svalna. VÀnd kakformen upp och ner och ta ut bullkakan.

Blanda ihop florsocker och vatten till önskad mÀngd glasyr och rippla över.

Ät och njut!

đŸ”

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229